Prozatím potvrzené lekce Nordic Walkingu pro jaro

V pátek 15.3. nás čeká první společná lekce Nordic Walkingu od 14 hod. v Krčském lese (Praha 4).

Lekce se uskuteční v rámci Národního týdne trénování paměti (NTTP) a ukážeme si na ní, jak propojovat fyzické a mentální aktivity, jejichž kombinace, je zejména pro seniory velmi důležitá.

A jaké nás čekají další letošní NW lekce?

Prozatím máme potvrzeny pouze 2 místa  konání a to Prahu 3 a Prahu 7. Věříme však, že další oblíbené lokality brzy přibudou.

  • Lekce na Praze 7 budou probíhat každé úterý od 9.4. do 25.6. ve Stromovce. Začátek lekce je v 10 hod, lekce potrvá hodinu. Sraz na lekci je cca 10 min před zahájením u Planetária.
  • Lekce na Praze 3 budou probíhat každou středu od 17.4. do 26.6. v Riegrových sadech. Začátek lekce je ve 14 hod, lekce potrvá hodinu. Sraz na lekci je cca 10 min před budovou T. J.  Sokol Praha Královské Vinohrady – Polská 2400/1a, Praha 2.

Nordic Walking

O Nordic Walkingu se hovoří jako o novém zdravotním sportu. Při chůzi s použitím holí se mění svalové napětí a dochází prokrvení svalů. To má m.j. pozitivní vliv např. na bolesti hlav způsobené sedavým zaměstnáním. Pro zlepšení celkového zdravotního stavu a zvýšení kondice stačí 30 minut Nordic Walking chůze denně.
Nordic Walking je zároveň společenským sportem, je při něm možná komunikace v průběhu jeho provozování.

Další informace

Jak probíhají lekce Nordic Walking?

Každá lekce je vedena dvěma instruktory, kteří vám rádi poradí a pomohou. Na začátku každé lekce probíhá rozcvička a zahřátí těla.Následuje instruktáž správné techniky chůze s Nordic Walking hůlkami. Poté probíhá samotná chůze s hůlkami. Na závěr proběhne protažení.

Praktická doporučení

Na lekce doporučujeme vhodné oblečení, botasky a hůlky na Nordic Walking (pokud je nevlastníte, zapůjčíme vám je).  Jako zavazadlo volte batůžek nebo ledvinku. S sebou si noste láhev s pitím a malou svačinku (nutné u diabetiků). Pokud trpíte závažnějším onemocněním, závažnějším pohybovým omezením nebo se dlouhodobě nevěnujete žádné pohybové aktivitě, doporučujeme před zahájením konzultaci s ošetřujícím lékařem.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..