Program Komunitního centra na červenec

Prázdniny jsou za dveřmi, nastala tedy ideální doba pro zveřejnění programu Komunitního centra na jejich první polovinu.

Co Vás tedy v našem zeštíhleném programu v červenci čeká? Největším tahákem budou asi pokračující bezplatné prázdninové lekce angličtiny a němčiny pro seniory.

 

Stálý program

Stálý program doznal  největších změn, ale milovníci jazyků mohou být v klidu, oblíbené lekce a konverzační hodiny angličtiny a němčinypokračují i o prázdninových měsících. Zapojit se do nich může kdokoli, kdykoli v jejich průběhu.

Jinak lze prostory Komunitního centra  využívat kdykoli i mimo vypsaný pravidelný program v otevírací době centra.

Můžete využit např. dílny pro kreativní činnostpočítače, možnost zapůjčit si sportovní pomůcky, hraní stolního tenisu, k dispozici je denní tisk a knihy,  můžete hrát stolní hry či posedět u kávy či domácí limonády  atp. Navštívit nás můžete samis přáteli či vnoučaty.

 

Poradenství, přednášky a vycházky

O prázdninových měsících bude poradenství probíhat pouze ve dnech a na témata konaných přednášek. A jaké že zajímavé přednášky a vycházky jsou připraveny na červenec?

 

  • Středa 11.7. od 14 hod, NÁVŠTĚVA KOMUNITNÍ ZAHRADY RUBIKON (vycházka)

Společná vycházka do další “ukryté zahrady”, tentokráte do zahrady ukryté kousek od metra Palmovka. Na procházce se dozvíte např. o tom, že v zahradě můžete mít “svůj” záhonek, dozvíte se víc o akcích, které v komunitní zahradě pořádají, nebo se dozvíte to, že si v této “oáze uprostřed městské džungle” můžete jen tak sednou s knížkou pod strom a v klidu si číst..

 

  • Středa 18.7. od 15 hod, STRAVOVÁNÍ SENIORŮ V LETNÍCH MĚSÍCÍCH

S naší lektorkou Hankou Dvořákovou si přijďte popovídat o tom, co jíst v letních měsících, co pít a jak často. Dozvíte se které potraviny pomáhají ochlazovat je-li horko, které se  v teplých dnech lépe tráví atp.

V rámci přednášky proběhne i malá ochutnávka lehkého letního jídla a zároveň ji bude možno využít jako poradenství v oblasti stravování či pohybu.

 

  • Středa 25.7. od 15 hod, ORIENTACE V „DOBĚ INTERNETOVÉ“

Svět se díky novým technologiím a internetu rychle mění. Jakákoli informace obletí zeměkouli během vteřiny. Bohužel nejen informace, ale i dezinformace. Jak takovou zprávu poznat, kde si ověřovat informace a jak, jak poznat bezpečnou stránku na internetu a na co si dávat pozor při brouzdání po internetu – o tom všem si s Vámi bude povídat IngHana Čepová, naše počítačová odbornice.

Před přednáškou, či po ní si můžete nechat poradit s nastavením  svých telefonů, tabletů či notebooků.

A co dalšího?

Kdo k nám chodí pravidelně, ví, že některé akce a aktivity jsou otázkou chvilkového nápadu a inspirace.  Tak uvítáme jakékoli Vaše nápady, podněty, či věcné připomínky. Aby Vám nic neuniklo, sledujte web Komunitního centra, kde Vás o všech novinkách či změnách v programu informujeme.

 

Ilustrační foto: PIXABAY ,  autor článku: Právě teď! o.p.s.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..