Program pro seniory na říjen

Program bude nabízet aktivity na živo, ale i první zajímavé on-line programy.

V on-linu, kam se pomalu začínáme vracet, začnou dva velmi zajímavé kurzy. Nepřijdete ale ani o oblíbené lekce Nordic Walkingu, či zajímavé vycházky.

Nordic Walkingové lekce

Chůze je jedna z nejzdravějších forem pohybu a provozovat jí může téměř každý. Při Nordic Walkingové chůzi lze využít holí k větší stabilitě chůze. Zároveň se při chůzi s NW holemi zapojuje až 90% svalů celého těla. Lekcí se může účastnit každý bez ohledu na předchozí zkušenost a fyzickou kondici.

Přehled pravidelných lekcí:

  • ÚTERÝ: Praha 7 – Stromovka, začátek v 10 hod., sraz před budovou Planetária cca. 10 min před začátkem lekce.
  • ÚTERÝ: Praha 4 – Krčský les, začátek ve 14 hod., sraz na parkovišti u Restaurace U Labutě pod Thomayerovou nemocnicí cca. 10 min před začátkem lekce.
  • STŘEDA: Praha 10 – Malešický park, začátek v 9:30 hod., sraz na rohu ulic Káranská a Cerhenická „u koulí“ v dolní části parku cca. 10 min před začátkem lekce (nedaleko od zast. autobusu č. 133, 188, 199 Plaňanská).
  • STŘEDA: Praha 3 – Vrch Vítkov,  začátek ve 14 hod., sraz na rohu ulic Kališnická a Pražačka u vstupu do parku (kousek od zast. autobusu č. 133, 136, 207  Ohrada).
  • ČTVRTEK: Praha 5 – Kinského zahrada, začátek v 10 hod., sraz cca. 10 min před začátkem lekce u vchodu do parku z Nám. Kinských.

Na lekci doporučujeme pohodlné sportovní oblečení a obutí. Zároveň doporučujeme nosit si s sebou v batůžku pitíHole na lekci vám rádi na místě zapůjčíme, příp. pokud máte vlastní – pomůžeme Vám s jejich nastavením.

V případě dotazů k lekcím volejte Hanu Čepovou: 603 852 740.

 

Výlety

Čtvrtek, 7.10., Dendrologická vycházka s Karlem Pinkasem, Libosad Suchdol

Sejdeme se ve 14:00 hod. v Suchdole, na autobusové zastávce autobusů 107 a 147 Kamýcká.

Obě linky začínají na severním okraji Vítězného náměstí (Kulaťáku) v Dejvicích, cesta trvá 10 – 15 minut. Na stanici Kamýcká se nakonec také vrátíme. Celkově ujdeme do 3 kilometrů.

Libosad je malé, nově založené arboretum. Jeho prostor je zpříjemněn prvky, jako jsou jezírko s rybami, amfiteátr pod pahorkem, lavičky pro odpočinek či pestrobarevně vysypané cesty.

V arboretu je vysázeno plno listnáčů a jehličnanů, převážně neobvyklých barev či tvarů. Vesměs mají rozměry midi či mini, takže se mohou stát inspirací pro doplnění našich zahrádek. U naprosté většiny z nich najdeme informační tabulky, které kromě botanických názvů obsahují i jména kultivarů.

Další zajímavé stromy a keře uvidíme, a také se u nich zastavíme, při procházení areálem České zemědělské univerzity.

Akce je pro účastníky zdarma. Ke stažení: Seznam_dřevin_v_areálu_ČZU _2021

Kontaktní osoba pro případ dotazů: Iveta Luxová, tel. 603 852 715.

 

Čtvrtek, 14.10. Výlet na Točnou

odpolední akce, více informací připravujeme

 

Čtvrtek, 21.10.  Výlet na Zbraslav

Sraz na Zbraslavském náměstí u Infocentra ve 13.30 hod. Na místo srazu se dostanete např.: Bus ze Smíchovského nádraží  – 129, 241, 318, 361, 390 – výstup ve stanici Zbraslavské náměstí.

Projdeme zámeckým parkem kolem zámku a kostela sv. Jakuba / pohřben Václav II., Eliška Přemyslovna/, ukážeme si některé vily  a zajímavé domy slavných osobností /Vančura, Vejvoda../, k tomu trochu historie.

Procházka je příjemná, po rovině, žádné schody. Doba trvání 2 hod.

Akce je pro účastníky zdarma. Kontaktní osoba: Iveta Luxová, tel.: 603 852 715

On-line

S přicházejícím podzimem se pomalu začínáme vracet do on-line prostředí, kterému nevadí ani případné venkovní neutěšené počasí, ani opět se  o sobě dávající vědět Covid-19 (bohužel). Opět budeme využívat platformu ZOOM.

 

  • úterý od 17 hod.  Desetidílný kurz Psychologie třetího věku vedený Mgr Janou Mikšovskou (kurz probíhá od 5.10. do 7.12.)

Desetidílný kurz Psychologie třetího věku vedený Mgr Janou Mikšovskou. Anotace kurzu ZDE, více o lektorce ZDE. Tento cyklus budete moci absolvovat zdarma. Kurz je připraven ve spolupráci s vysokou školou Academia Rerum Civilium – Vysoká škola politických a společenských věd, Kutná Hora.

Jednotlivá setkání lze absolvovat samostatně, ale pokud se o tématiku psychologie zajímáte, doporučujeme absolvovat celý kurz.

Přihlášení: přímý link na ZOOM, nebo: meeting ID: 531 675 3853, Passcode: 111

 

  • středa od 17 hod. Kurz Mytologie (první semestr bude probíhat od 6.10. do 8.12.)

Exkluzivně přinášíme dvousemestrální tj. 20ti dílný kurz (10 dílů podzim, 10 dílů jaro)  Mytologie v podání Mgr. Petry Hirtlové, PhD. Anotace kurzu ZDE, více o lektorce ZDE. Kurz je připraven ve spolupráci s vysokou školou Academia Rerum Civilium – Vysoká škola politických a společenských věd, Kutná Hora.

Na tento vzdělávací cyklus je třeba se předem registrovat ZDE. Tento vzdělávací cyklus je zpoplatněn částkou 300 Kč/podzimní a 300 Kč/jarní 10 dílný cyklus. Využijte zvýhodněnou cenu za oba cykly 500 Kč při platbě předem. Účastníci kurzu obdrží certifikát o absolvování a budou mít přístup k záznamům z přednášek. Odkaz na připojení bude zaslán na email uvedený v registračním formuláři po zaplacení příslušné části poplatku.

 

  • pátek od 17 hod. Zdravotní cvičení a protažení před víkendem, Nina Čechová (od 8.10.)

Rehabilitačně kondiční cvičení, abychom úplně nezatuhli na těle i na duchu. Cvičení vede skvělá fyzioterapeutka Nina Petržalová. Na lekce si připravte pohodlné oblečení, podložku na ležení – např. karimatka nebo ručník (ne postel). Kdo má, využije overball (lze nahradit malým polštářkem).

Zároveň můžete očekávat zábavné domácí úkoly od Niny, které vás přinutí cvičit v průběhu celého týdne. Protože si uvědomujeme, že pravidelný pohyb je pro každého z nás důležitý, můžete s Ninou cvičit každý týden bezplatně.

Přihlášení: přímý link na ZOOM, nebo: meeting ID: 531 675 3853, Passcode: 111

 

Více informací o programu ZDE

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..