Program Komunitního centra Právě teď na březen

Ačkoli nám měsíc březen již běží, dovolte nám krátké shrnutí toho, co nás v něm čeká. Program nám tento měsíc, na všech frontách (stálý programpřednášky a workshopykurzy i poradenství), doslova “praská ve švech”.

Stálý program

A protože celý březen nás bude směrovat k Velikonocům, i náš první program, hned z kraje příštího týdne se bude věnovat tradiční velikonoční aktivitě – barvení vajec – tvořivá dílna, pondělí 10:30-11.30 hod. Takže zájemci i zájemkyně přineste si vyfouknutá vajíčka, pokud možno co nejsvětlejší a ochranné rukavice, případně nějaké staré tričko, budeme pracovat s barvami.

Novinkou v stálém programu je páteční cvičení Brain Gym, po jehož absolvování nám naše bloggerka, paní Eva Kozderková, napsala:

dnešní BrainGym byl super-anti-kontra-multi-extra-unikátní.

Každopádně BrainGym najdete v programu v pátek mezi 11-12 hod a jedná se o jednoduché fyzické cviky, které specifickým způsobem zapojují do součinnosti mozek a pomáhají tak procvičit nejen tělo, ale i mysl.

Přednášky/workshopy/vycházky atp.

V březnu nás opět čeká velké množství zajímavých přednášek, workshopů atp. Hned v pondělí, 5.března začneme svižně – diskotekou! 

Ve středu 7.března se pak seznámí s dalšími možnostmi mozku a s metodami, jak s ním spolu+pracovat při odhalování příčin nemocí a potíží a při jejich odstraňování v rámci přednášky o kineziologii..

O týden později nás navštíví význačný pražský notář s přednáškou o aktuálních  změnách a novinkách v dědickém právu od doby platnosti nového Občanského zákoníku, který vstoupil v platnost v r. 2014.

V druhé polovině března nás čekají  další dvě zajímavé přednášky, jedna o potřebě Kladného přístupu k životu  a druhá o tom, Jak posílit svou odolnost vůči stresu. Mezi těmito přednáškami nás ale ještě čeká jedna Nordic Walkingové procházka.

Kurzy a poradenství

V průběhu března nás čeká  – Jednodenní kurz první pomoci, který proběhne odpoledne 13.března. Na kurz je ještě možné si přihlásit.

Z důvodu nemoci lektorky bylo posunuto zahájení Kurzu tvůrčího psaní. Kurz bude nově začínat až 14.března a je tedy i do tohoto kurzu stále možné se přihlásit.

Poradenství bude probíhat tradičně vždy v úterý od 15 hodin, níže najdete stručný přehled dat konání a témat:

  • 6.března – finance
  • 13. března – počítače
  • 20. března – právo
  • 27. března – psychologie, psychoterapie

Velikonoce? Mejdan!  😉

Na konci března, ve středu 28, nás čeká velikonoční mejdan, nebo také pomlázka. Opět, jako o Vánocích půjde o celodenní bohatý program, spojený s turnajem ve stolním tenisu, zdobením kraslic a pletením pomlázek, s divadelním představením a s mnoha dalšími body programu.

Jako vždy “po mejdanu”, následný den, ve čtvrtek 29.března bude zrušen pravidelný program, ale Centrum bude pro návštěvníky otevřené.

Závěrem

O tom, že nás čeká mnoho zajímavého není pochyb. Pokud jste pozornými čtenáři, jistě Vám neuniklo, že na našich stránkách už můžete vidět termíny a témata přednášek a poradenství na duben a i tam, bude nač se těšit. Ale to je až za měsíc, tak si pojďme zatím užít ten už rozběhlý, před-velikonoční březen!

Ilustrační foto: PIXABAY.COM

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..